Saúdská Arábie nabídla během Davosu 2018 první náhled před spuštění její inovační platformy pro měření výkonu

DAVOS, Švýcarsko, 23. ledna 2018 /PRNewswire/ — Království Saúdské Arábie dnes umožnilo první nahlédnutí do svého jedinečného datového nástroje pro měření výkonnostní trajektorie ve vztahu k jiným zemím.

International Performance Hub (IPH) – interaktivní platforma navržená pro sledování více než 500 klíčových ukazatelů výkonu ve 12 hlavních pilířích, která umožňuje srovnání více než 200 zemí – sestavuje metriky významných mezinárodních subjektů, včetně Světové banky a Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD).

Platforma International Performance Hub (IPH), vyvinutá Národním centrem pro měření výkonnosti (Adaa), je významným úsilím vedeným Saúdskou Arábií, které povzbuzuje země k tomu, aby využívaly technologie a údaje o výkonu, aby sledovaly svůj pokrok při dosahování rozvojových cílů. IPH má za cíl prosazovat integritu, zodpovědnost a transparentnost ve veřejném sektoru i mimo něj.

Jako projev závazku, se kterým Saudská Arábie přistupuje ke svým cílům pro rok 2030, se IPH také snaží poskytovat důvěryhodný a „vnější pohled” na vývoj království podle klíčových kvantifikovatelných ukazatelů v socioekonomickém spektru – porovnáním pokroku v každé fázi vůči jiným zemím a srovnatelným skupinám na celém světě.

Ve spojitosti s odhalením platformy pro měření výkonu tento týden v Davosu řekl generální ředitel Národního centra pro měření výkonnosti Husameddin AlMadani: „Saudská Arábie provádí významnou mnoholetou transformaci. Ctižádostivý program Vision 2030 se dotýká téměř všech aspektů výkonu země a snaží se dosáhnout významného pokroku na celém sociálně-ekonomickém poli. Protože národ sleduje dlouhý seznam cílů při jeho transformaci, porovnání pokroku výkonnosti země v kontextu mezinárodních osvědčených postupů je klíčové.”

Ekonom Jacques Attali, prezident organizace Positive Planet a Fóra pro pozitivní ekonomiku, partnera pro údaje a vědomosti platformy IPH, popsal význam nástroje a dodal, že „International Performance Hub představuje velmi potřebný nástroj pro podporu transparentního a pozitivního řízení prostřednictvím sdílení poznatků o vlivu veřejné politiky. Její uvedení na trh v Davosu je velmi slibným počátkem a příležitostí k tomu, aby se stala skutečně globální a spolupracující ambicí.”

S dnešním oznámením v Davosu ve Švýcarsku centrum Adaa oficiálně zahajuje beta fázi platformy International Performance Hub (IPH). Konečné uvedení mezinárodního centra výkonnosti IPH je očekáváno koncem roku 2018.

Více informací o platformě International Performance Hub (IPH) naleznete na webových stránkách: https://iph.sa.


GOT NEWS? click here

possible to reach millions worldwide
Google News, Bing News, Yahoo News, 200+ publications


NÁRODNÍ CENTRUM PRO MÉŘENÍ VÝKONU   

Národní centrum pro měření výkonu Adaa je vedoucím nezávislým vládním orgánem, který byl založen v říjnu roku 2015 po schválení Radou ministrů. Centrum Adaa je organizačně spojeno s předsedou Rady, králem Saúdské Arábie, a má za cíl měřit výkonnost veřejných subjektů v království. Centrum Adaa si klade za cíl vybudovat a iniciovat procesy měření výkonnosti ve veřejných subjektech tím, že poskytne potřebnou podporu při využívání jednotných nástrojů a modelů, které pomáhají veřejným subjektům k jejich schopnosti a efektivitě poskytovat lepší výkon. Adaa má také za cíl umožnit veřejným subjektům efektivní školení a konzultace v oblasti měření výkonnosti s cílem přimět je k dokonalosti.

Další informace naleznete na webových stránkách adaa.gov.sa | Twitteru: @IPH_SaudiArabia | Instagramu: @iph_saudiarabia | Facebook:  https://www.facebook.com/IPH_saudiarabia-109728776500600/   

Kontakt:
Paní Alison Patch, +1 949 616 2504, [email protected]

SOURCE The National Center for Performance Measurement

About the author

forimmediaterelease.net -