Saudská Arábia po prvýkrát predstavila svoju inovatívnu platformu porovnávania výkonnosti krajiny, Davos 2018

DAVOS, Švajčiarsko, 23. januára 2018 /PRNewswire/ — Kráľovstvo Saudskej Arábie po prvýkrát predstavilo svoj unikátny nástroj na meranie trajektórie vlastnej výkonnosti vo vzťahu k iným krajinám.

Medzinárodná platforma výkonnosti (IPH) je interaktívny nástroj určený na sledovanie viac ako 500 kľúčových ukazovateľov výkonnosti v rámci 12 hlavných pilierov, ktoré umožňuje porovnanie vyše 200 krajín a zostavenie metriky na báze údajov od popredných medzinárodných organizácií vrátane Svetovej banky a Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD).

Medzinárodná platforma výkonnosti (IPH) pochádza z dielne Národného strediska pre meranie výkonnosti (Adaa) a je výsledkom úsilia Saudskej Arábie povzbudiť ďalšie krajiny k využívaniu údajov o technológiách a výkonnosti k monitorovaniu pokroku pri dosahovaní rozvojových cieľov. Cieľom IPH je podporovať integritu, zodpovednosť a transparentnosť vo verejnom sektore i mimo neho.

Ako dôkaz záväzku Saudskoarabského kráľovstva voči cieľom 2030 bude IPH poskytovať aj dôveryhodný pohľad na vývoj kľúčových kvantifikovateľných ukazovateľov krajiny v celom sociálno-ekonomickom spektre „zvonka” a to na základe porovnania pokroku v každej fáze s inými krajinami a skupinami štátov z celého sveta.

Pokiaľ ide o uvedenie Benchmarku v Davose tento týždeň, pán Husameddin AlMadani, generálny riaditeľ Národného centra pre meranie výkonnosti povedal: „Saudská Arábia podstupuje zásadný proces viacročnej transformácie. Ambiciózny program Vision 2030 sa dotýka takmer všetkých aspektov výkonnosti krajiny a mal by priniesť výrazný pokrok v celej sociálno-ekonomickej sfére. Pri plnení dlhého zoznamu cieľov transformácie je pre nás kľúčové porovnanie pokroku v oblasti výkonnosti krajiny v kontexte medzinárodných osvedčených postupov.”

Ekonóm Jacques Attali, prezident Fóra pozitívnej planéty a pozitívneho hospodárstva, partner pre oblasť dát a informácií IPH, popísal význam tohto nástroja a dodal, že: „Medzinárodná platforma výkonnosti predstavuje nástroj potrebný na podporu transparentného a pozitívneho riadenia prostredníctvom zdieľanie poznatkov o vplyve verejných politík a jeho uvedenie v Davose je veľmi sľubným začiatkom a príležitosťou, aby sa stala skutočne globálnou iniciatívou na báze spolupráce.”

Pri príležitosti tohto oznámenia spoločnosť Adaa v Davose vo Švajčiarsku oficiálne spúšťa beta fázu svojej Medzinárodnej platformy výkonnosti (IPH). Oficiálne uvedenie platformy výkonnosti do praxe sa očakáva koncom roku 2018.

Viac informácií o Medzinárodnej platforme výkonnosti (IPH) nájdete na webovskej stránke: https://iph.sa.


GOT NEWS? click here

possible to reach millions worldwide
Google News, Bing News, Yahoo News, 200+ publications


NÁRODNÉ CENTRUM PRE MERANIE VÝKONNOSTI

Národné centrum pre meranie výkonnosti, Adaa, je poprednou nezávislou vládnou organizáciou založenou októbri 2015 po schválení zo strany Rady ministrov. Adaa je organizačne prepojená s predsedom Rady, kráľom Saudskej Arábie, a zameriava sa na meranie výkonnosti verejných orgánov v Saudskej Arábii. Spoločnosť Adaa si kladie za cieľ vybudovať a iniciovať procesy merania výkonnosti vo verejných subjektoch tým, že poskytne potrebnú podporu prostredníctvom využitia jednotných nástrojov a modelov, ktoré im pomôžu získavať vyššiu mieru zručností a efektívnosti pri dosahovaní lepších výsledkov. Spoločnosť Adaa tiež zabezpečuje účinné formy vzdelávania a konzultácie v meraní výkonnosti pre verejné subjekty s cieľom viesť ich k excelentnosti.

Dodatočné informácie nájdete na: adaa.gov.sa | Twitter: @IPH_SaudiArabia | Instagram:  @iph_saudiarabia | Facebook:  https://www.facebook.com/IPH_saudiarabia-109728776500600/   

Kontakty:
Alison Patch, +1 949 616 2504, [email protected]

SOURCE The National Center for Performance Measurement

About the author

forimmediaterelease.net -