ZTE vestigt industrieleiderschap op vooravond van 5G-commercialisering met focus op end-to-end oplossingen voor 5G

SHENZHEN, China, 7 februari 2018 /PRNewswire/ — ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een grote, internationale provider van telecommunicatie en oplossingen in zakelijke en consumententechnologie, was al vroeg actief in het identificeren van de kansen die 5G met zich meebrengt en in de ontwikkeling van een 5G-strategie omdat commerciële implementaties van mobiele netwerken van de 5e generatie, beter bekend als 5G, steeds dichterbij komen.  

Het bedrijf is gericht op end-to-end oplossingen voor 5G en heeft werkelijk alles uit de kast gehaald wat betreft de formulering van standaarden, onderzoek en ontwikkeling en validatie van 5G-technologieën. Dit alles in een stap om industrieleiderschap in de kerntechnologieën, de commercialisering en de schaalvoordelen voor de volgende generatie mobiele netwerken tot stand te brengen.

Steeds weer nieuwe benchmarks met toonaangevende 5G-technologieën

ZTE heeft sterk ingezet op 5G en onderstreept dit met een team van meer dan 4500 technische hoogvliegers die specifiek werken aan onderzoek naar 5G op basis van een jaarlijkse investering van drie miljard yuan.

ZTE leidt in het bevorderen van Massive MIMO-technologie (multiple-input multiple-output) die centraal zal staan in het verbeteren van spectrumefficiëntie alsook de uitbreiding van de netwerkcapaciteit en -dekking in het tijdperk van 5G. Daarnaast was ZTE de eerste die 5G-technologie toepaste op een 4G-netwerk waarmee het mogelijk werd om 5G eerder commercieel te implementeren en de spectrumefficiëntie van het 4G-netwerk met een factor acht te verbeteren.

De vroege stappen hebben zowel operators als gebruikers geholpen te profiteren van 5G-technologie en hebben tegelijkertijd de voortgang van Massive MIMO-implementaties versnelt in een periode van constante vernieuwingen. Dit naast de bijdrage van technologievoorstellen, inclusief testgegevensresultaten aan 5G-standaarden.

Om te kunnen voldoen aan de vereisten voor gigantische netwerktoegang op 5G-netwerken, is sectorbreed NOMA, oftewel non-orthogonal multiple access, voorgesteld met de MUSA-oplossing (Multi User Shared Access). De oplossing die is voorgesteld door ZTE is de geselecteerde kandidaat. De oplossing stelt het systeem in staat 3-6 meer gebruikerstoegang te ondersteunen met dezelfde time-frequency-resources voor een echt conflictloze planning en een veel lager gebruik van terminalvermogen.

In de tweede fase van de Chinese 5G-tests realiseerde de MUSA-technologie een prestatie van 90 miljoen verbindingen/MHz/uur wat een grote verbetering is ten opzichte van de benchmark die is gesteld door de International Telecommunication Union (ITU).

Dankzij de originaliteit van de baanbrekende MUSA-technologie was het ZTE, die als eerste een concept had opgesteld, die de acceptatie leidde van NOMA door de 3GPP RAN werkgroep 1, de groep die verantwoordelijk was voor de specificatie van de fysieke laag van de radio-interface (radiolaag 1) voor 5G New Radio (NR), wat een stimulans was voor de ontwikkeling van industriële standaarden.

Tegelijkertijd kon ZTE met sterk chipdesign en grote ontwikkelcapaciteiten, de hoogste, geïntegreerde basebandunit (NG BBU) van volgende generatie in de industrie introduceren op basis van een intern ontwikkelde, hoogwaardige vectorverwerkende basebandchip. ZTE gaf hier navolging aan door de ontwikkeling van de lichtste en kleinste 5G AAU (active antenna unit) op basis van een zeer geïntegreerde digitale IF-chip.

Tijdens de eerste en tweede fase van de Chinese 5G-tests voldeed het ZTE 5G-basisstation niet alleen aan de basisvereisten, maar wist het ook de 26-GHz high-frequency veldtest te voltooien met uitstekende void performance-resultaten. Nu is ZTE begonnen met de derde fase in de Chinese 5G-test met een volwaardig scala aan 5G-producten en is de implementatie van apparatuur op de markt en end-to-end debugging van commerciële oplossingen voltooid.

Voorop in de commercialisering van 5G met de samenstelling van een wereldwijd portfolio door aanboren van high-end markten

Op basis van de vele innovaties die ZTE heeft gedaan op het gebied van 5G, hebben diverse wereldleiders in mobiele netwerken ervoor gekozen de handen ineen te slaan met ZTE.

In 2017 werd ZTE partner voor meer dan 20 van de grootste mobiele operators wat betreft samenwerking in 5G, waaronder de opening van het eerste precommerciële 5G-basisstation in China met China Mobile, de start van de eerste 5G-veldtest met SoftBank in Japan en de bouw van het eerste precommerciële 5G-netwerk van Europa, om er maar een paar te noemen.

Operators staan in de rij om samen te werken met ZTE aan de vercommercialisering van 5G, inclusief het ontwerp van de strategie en de implementatie van veldtests. Een paar voorbeelden: Telefonica en ZTE hebben de 5G-netwerkarchitectuur en belastingtest voltooid en zullen de end-to-end 5G-oplossingen verder valideren. Orange is van plan in 2018 in Europa samen met ZTE een onafhankelijke 5G-netwerkarchitectuurtest op meerdere locaties uit te voeren. China Mobile en ZTE hebben een experimenteel netwerk opgebouwd dat de werkelijke omgeving van 5G in de provincie Guangzhou nauwkeurig weerspiegelt. Zo kan de constante netwerkcapaciteit van 5G worden gevalideerd en verdere uitbreiding van het experimentele netwerk worden gepland zodat in 2018 het grootste deel van Guangzhou wordt gedekt. Toen China Telecom de eerste precommerciële 5G-tests uitvoerde in Xiong’an en Suzhou, koos het bedrijf ZTE om innovatieve toepassingen te verkennen in verticale segmenten of de sector. Daarnaast heeft de eerste 5G NR nieuwe open-veldtestsite door China Unicom en ZTE ook verificatie van de service uitgevoerd met als resultaat een piek van 2Gbps voor één UE.


GOT NEWS? click here

possible to reach millions worldwide
Google News, Bing News, Yahoo News, 200+ publications


In november 2017 werkte ZTE samen met Qualcomm en China Mobile aan de eerste end-to-end systeemtest op basis van de 3GPP R15-standaard waarbij volledig gebruik werd gemaakt van de ultra-high bandbreedte en het direct beschikbare vermogen van het 5G-netwerk.

ZTE heeft al een reeks producten uitgebracht voor commerciële 5G-toepassingen, waaronder een reeks 5G-toegangsapparatuur, gediversifieerde 5G-drageroplossingen, een flexibel en efficiënt 5G-kernnetwerk, maar ook andere producten met zowel hoge- als lage frequentiebanden, waarmee operators die in 2019 grootschalige commerciële implementatie van 5G willen hebben verwezenlijkt, volledig worden voorbereid.

Het meest concurrerende commerciële netwerk met toonaangevende 5G-schaalvoordelen

Zoals het er nu voor staat, is het doel van alle overheden en operators om 5G in 2020 commercieel in gebruik te hebben. De Chinese overheid hoopt tegen die tijd het grootste commerciële 5G-netwerk tot stand te hebben gebracht. In anticipatie op de economische voordelen die naar alle waarschijnlijkheid uit de grootschalige 5G-implementaties in China zullen voortkomen, wil ZTE sneller werken om een niveau van maturiteit te bereiken met zijn 5G-infrastructuurproducten en de schaalbaarheid enorm verbeteren zodat operators wereldwijd het meest concurrerende commerciële 5G-netwerk in handen krijgen. Tegelijkertijd wil ZTE de leiding nemen wat betreft schaalvoordelen.

In het 5G-tijdperk zal TDD oftewel time-division duplex een nog grotere rol spelen in het nieuwe 5G-spectrum. ZTE maakt gebruik van geavanceerde TDD-technologie en biedt all-line, flexibele 5G-oplossingen voor meerdere scenario’s. Deze oplossingen zijn allemaal ontwikkeld op basis van de uitvoerige ervaring van het bedrijf in productontwikkeling en netwerkbewerking. Al meerdere achtereenvolgende jaren bestaat een derde van het totale aantal TDD-zendingen uit die van het bedrijf. ZTE is van plan volledig gebruik te maken van de voordelen die het bedrijf tijdens het 4G-tijdperk heeft ontwikkeld om een degelijke en toonaangevende basis te leggen voor geavanceerd commercieel gebruik van 5G en kostenbesparingen.

Het grootste, commerciële 5G-netwerk in China zal naar verwachting schaalvoordelen opleveren en dat biedt operators voordelen wat betreft ervaring en kosten.

Op dit moment bieden ZTE 5G-line-oplossingen flexibele ondersteuning voor verschillende scenario’s en leveren ze de meeste kosteneffectieve netwerkimplementaties. De leidersrol van ZTE wordt zeer gewaardeerd bij het bekende adviesbureau Ovum. Volgens het nieuwste rapport dat het bureau uitbracht over zes 5G-productlijnen, namelijk Massive MIMO-technologie, 5G-line basisstations, 5G-provider, backhaul/fronthaul, 5G-kernnetwerken en -terminals, is ZTE een van slechts twee leveranciers wereldwijd die alomvattende end-to-end 5G-oplossingen kan bieden dankzij de alomvattende en diepgaande kennis die het bedrijf heeft van de eisen die worden gesteld aan ieder aspect van een 5G-netwerk.

De internationale telecomprovider rekent op het leiderschap van ZTE ten aanzien van de drie belangrijkste drijvende krachten van 5G-technologieën: commercialisering, schaalvoordelen en innovatie in de kerntechnologieën. Men verwacht dat ZTE deze leiderschapspositie zal behouden in het 5G-tijdperk en de commercialisering van 5G wereldwijd zal blijven promoten.

Over ZTE

ZTE is een provider van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en zakelijke technologische oplossingen voor consumenten, telefonieproviders, bedrijven en klanten in het publieke domein. Onderdeel van de strategie van ZTE is het streven klanten te voorzien van geïntegreerde end-to-end innovaties die uitmuntend functioneren alsook waarde bieden nu de telecommunicatie en IT-sectoren bijeenkomen. ZTE is beursgenoteerd in Hongkong en Shenzhen (H-aandeelstockcode: 0763.HK/A-aandeelstockcode: 000063.SZ) en diens producten en services worden verkocht aan meer dan 500 operators in meer dan 160 landen. ZTE verbindt zich ertoe 10 procent van diens jaaromzet te investeren in onderzoek en ontwikkeling en vervult leidende rollen in internationale organisaties die de standaard stellen. ZTE streeft naar maatschappelijk verantwoord ondernemen en is een lid van het UN Global Compact. Ga voor meer informatie naar www.zte.com.cn.

Contactpersonen voor de media:
Margaret Ma                                                       
ZTE Corporation                                                 
Tel: +86 755 26775189                                      
E-mail: [email protected]      

SOURCE ZTE Corporation

About the author

forimmediaterelease.net -