Solenis en BASF combineren activiteiten betreffende papier- en waterchemicaliën

May 4, 2018 | By forimmediaterelease.net - | Filed in: Press Releases.

De gecombineerde onderneming zal onder de naam Solenis werken als een internationaal gespecialiseerd chemicaliënbedrijf dat zich vooral toelegt op papiertechnologieën en industriële watertechnologieën.

WILMINGTON, Delaware, 4 mei 2018 /PRNewswire/ — Op 2 mei 2018 tekenden Solenis en BASF een overeenkomst om de activiteiten van BASF op het gebied van papier- en waterchemicaliën te combineren met Solenis en samen een klantgericht internationaal gespecialiseerd chemisch bedrijf op te richten. Het doel van het gecombineerde bedrijf is om onder de merknaam Solenis te opereren. Het zal een uitgebreid aanbod hebben en kosteneffectieve oplossingen bieden aan klanten in twee gespecialiseerde activiteiten op het gebied van chemicaliën: papiertechnologieën en industriële watertechnologieën.

Naar verwachting zal de transactie rond eind 2018 worden afgerond, eens de goedkeuringen van de regelgevende instanties zijn verkregen en aan andere gebruikelijke voorwaarden is voldaan. De financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

“Samen hebben wij een kans uit duizenden om een klantgericht internationaal gespecialiseerd chemisch bedrijf op te richten met een scherpere focus en een breder aanbod,” zei de voorzitter en algemeen directeur van Solenis, John Panichella. Hij zal aan het hoofd staan van het gecombineerde bedrijf met hoofdkantoor in Wilmington, Delaware, Verenigde Staten. “Ik ben blij dat onze culturen nauw bij elkaar aansluiten en dat onze bedrijven een sterke gemeenschappelijke wens delen om waarde te creëren voor onze klanten. Samen, als een team van deskundigen, zullen wij blijven streven naar uitmuntendheid op het gebied van innovatie, duurzaamheid en veiligheid.”

“De combinatie met de dienstverleningscapaciteit van Solenis zal bijkomende waarde creëren voor onze klanten. Zij zullen profiteren van onze gemeenschappelijke innovatieactiviteiten, onze elkaar aanvullende moderne productportefeuilles en onze toegewijde dienstverlening en applicatie-ondersteuning,” zei Anup Kothari, voorzitter van de afdeling Performance Chemicals van BASF.

Klanten profiteren van complementair assortiment producten en diensten

Wat betreft de pulp- en papierindustrie bestrijkt de productportefeuille van het gecombineerde bedrijf het volledige gamma van water-, proces- en functionele chemie evenals een integrale dienstverleningscapaciteit. Voor waterintensieve markten hebben de klanten toegang tot de hoogwaardige dienstverleningscapaciteit van Solenis en het brede platform van chemicaliën voor waterbehandeling van BASF.

De transactie omvat de mondiale activiteiten van BASF op het gebied van papier- en waterchemicaliën, met inbegrip van ongeveer 1.300 medewerkers wereldwijd. Eens de transactie is afgerond en overeenkomstig de lokale wetgeving zullen de werknemers worden overgeheveld naar Solenis.

De transactie omvat de zakelijke activa op het gebied van papier en water van de BASF-eenheid Performance Chemicals, met inbegrip van productievestigingen in Bradford en Grimsby, Verenigd Koninkrijk; Suffolk, Virginia, Verenigde Staten; Altamira, Mexico; Ankleshwar, Indië; en Kwinana, Australië. De fabrieken van BASF in Ludwigshafen, Duitsland, en Nanjing, China waar de papier- en waterchemicaliën worden geproduceerd, worden niet overgedragen en zullen grondstoffen leveren overeenkomstig leveringscontracten. De zakelijke activiteiten van BASF op het gebied van papiercoatingchemicaliën maken geen deel uit van de beschreven transactie.

Totdat de transactie is afgerond, zullen Solenis en BASF als onafhankelijke bedrijven opereren.

Debevoise & Plimpton LLP treedt op als juridisch adviseur van Solenis en BofA Merrill Lynch, Citi, Credit Suisse en Deutsche Bank treden op als zijn financiële adviseurs.

Over Solenis: Bezoek https://solenis.com/en/about-us/quick-facts/

SOURCE Solenis

Related Links

https://www.solenis.com

 


To post and circulate your own press release on FIR and the eTN Network  please click here 

 


Comments are closed here.