Duurzaam toerisme in 2018: de eco-vriendelijke reistrends volgens onderzoek van Booking.com

April 17, 2018 | By forimmediaterele | Filed in: Press Releases.

Travel & Tourism Industry release:

AMSTERDAM, April 17, 2018 /PRNewswire/ —

Meer dan ooit boeken wereldreizigers groene accommodaties en tonen daarbij de bereidheid om meer te betalen voor duurzaam reizen. 

Op 22 april wordt Earth Day gevierd en ter gelegenheid van deze dag publiceert Booking.com bevindingen uit het Global Sustainable Travel Report.

Het rapport toont een groeiende populariteit voor eco-vriendelijke reizen onder het merendeel van de wereldreizigers. Van de ondervraagden geeft 87% aan dat zij duurzaam willen reizen en bijna vier op de tien (39%) laat weten dat zij hier vaak, of altijd, in slagen. Echter 48% geeft aan dat zij zelden of soms duurzaam reizen, wat suggereert dat er nog veel ruimte is om goede bedoelingen om te zetten in acties, al worden er reeds veelbelovende stappen gezet naar een groenere toekomst.

‘Duurzaam toerisme’ is een subjectieve term die voor iedereen een andere betekenis heeft. Echter, voor de helft van alle reizigers (46%) betekent ‘duurzaam toerisme’ het verblijf in een milieuvriendelijke of groene accommodatie. Vooruitblikkend, is meer dan twee derde (68%) van de reizigers van plan om in 2018 in een eco-accommodatie te verblijven, een mooie stijging ten opzichte van 65% in 2017.

Het volledige bericht en beeldmateriaal in hoge resolutie is de vinden op Booking.com Newsroom Nederland.

OVER BOOKING.COM 

Dagelijks worden meer dan 1,5 miljoen kamers gereserveerd op ons platform. Of het nu gaat om zakenreizen of vakanties, klanten kunnen snel en makkelijk hun ideale accommodatie boeken via Booking.com. Er zijn geen reserveringskosten en gasten kunnen rekenen op onze ‘We bieden dezelfde prijs’-belofte. De Klantenservice van Booking.com is 24 uur per dag bereikbaar in 43 talen om dag en nacht ondersteuning te bieden aan gasten. De website en apps van Booking.com zijn beschikbaar in 43 talen en bieden meer dan 27 miljoen aangemelde accommodaties in 130,000 bestemmingen in 227 landen en gebieden wereldwijd.

Booking.com B.V. is in 1996 opgericht in Amsterdam en van een kleine Nederlandse startup uitgegroeid tot een van de grootste e-commerce bedrijven ter wereld. Booking.com is onderdeel van Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG), Booking.com heeft meer dan 17,000 werknemers, in 198 kantoren in 70 landen wereldwijd. Volg ons op Twitter en Instagram, ‘like’ ons op  Facebook, en bezoek onze global media room voor het laatste nieuws, data en informatie.

Neem voor vragen contact op met Edelman: 
annebelle.voorbach@edelman.com

SOURCE Booking.com

Click here to read the full release with contact information on PR Newswire. Some releases are not in English.

To post and circulate your own press release on FIR and the eTN Network  please click here 

 


Comments are closed here.