China op koers om in 2020 de VS voorbij te streven in aanvragen buitenlandse handelsmerken

May 17, 2018 | By forimmediaterele | Filed in: Press Releases.

Travel & Tourism Industry release:

Aantal aanvragen Amerikaanse handelsmerken door Chinese merken met 800% gestegen sinds 2014

BOSTON, 17 mei 2018 /PRNewswire/ — China is op koers om in 2020 de VS in te halen als belangrijkste bron van aanvragen voor buitenlandse handelsmerken, volgens nieuw onderzoek dat vandaag is gepubliceerd door CompuMark, de brancheleider in onderzoek naar handelsmerken en beschermingsoplossingen. Trends in het aanvragen van handelsmerken vormen een belangrijke indicatie van economische activiteit. In de afgelopen twee jaar alleen al is het aantal Chinese aanvragen voor handelsmerken bij buitenlandse registers verdubbeld, waarbij Chinese aanvragers in 2017 bijna 120.000 aanvragen voor buitenlandse handelsmerken hebben ingediend.

Het rapport Chinese Brands Go Global werd samengesteld door het Custom and Managed Solutions Team van CompuMark, met behulp van SAEGIS®, de grootste database van handelsmerken ter wereld, waarin 62,6 miljoen actieve handelsmerken in 186 handelsmerkregisters in meer dan 200 landen worden geanalyseerd. Het heeft aanvragen beoordeeld voor binnen- en buitenlandse handelsmerken, ingediend door Chinese merken tussen 2014 en 2017.

Het aantal aanvragen voor Amerikaanse handelsmerken door Chinese merken is met 800% gestegen sinds 2014. Van de 120.000 buitenlandse handelsmerkaanvragen die door Chinese merken in 2017 zijn ingediend, werden meer dan 50.000 in de VS ingediend. Dit komt neer op ongeveer 10% van alle aanvragen die bij Amerikaanse handelsregisters in een jaar zijn ingediend, hetgeen laat zien dat de VS nu de markt is voor Chinese merken, en dit laat een verschuiving zien, weg van de traditionele doelmarkten in de buurlanden in Zuidoost-Azië.

Aanvragen voor handelsmerken bevatten informatie over markten (land van registratie), tijd (datum van aanvraag), bron (land van aanvraag) en zakelijke activiteit (klasse en specificatie). Het rapport laat verder zien waar ter wereld Chinese aanvragen voor handelsmerken worden ingediend, waar in China aanvragers vandaan komen, en welke Chinese branches de groei in internationale handelsmerken stimuleren.

Nationaal blijft het Chinese handelsmerkregister ook met een enorme snelheid groeien. Met meer dan 1,4 miljard consumenten wordt de Chinese markt gezien als een belangrijke markt voor internationale merken, en daarom registreren deze wereldwijde merken zich in grote getalen bij de handelsregisters hier. Daarmee is het Chinese interne handelsmerkregister het grootste ter wereld; hierin werden in 2017 meer dan vijf miljoen nieuwe handelsmerkaanvragen opgenomen.

Wereldwijd werd 60% van de handelsmerkaanvragen in 2017 in het Chinese register ingediend. Er werden in één week in september 2017 meer aanvragen ingediend dan bij het register van de Europese Unie in heel 2016. En het aandeel van wereldwijde handelsmerkaanvragen dat in China wordt ingediend groeit nog steeds.

Jeff Roy, President van CompuMark legt uit: “Trends in aanvragen van handelsmerken kunnen als krachtige signalen van economische activiteit dienen. China is hiervan een geweldig voorbeeld. Uit het aanvraagvolume in ons rapport blijkt dat in slechts 4 jaar Chinese merken van de nummer 10 in de wereld naar nummer 2 zijn gestegen. Deze aanvragen vertellen een verhaal dat de toekomst van regionale of internationale handel kan onthullen of zelf voorspellen. Indien de huidige trends voortduren, zullen Chinese merken waarschijnlijk in de nabije toekomst concurreren met de Amerikaanse merken om wereldwijde overheersing.

Rob Davey, Senior Director, Managed Solutions & Global Markets bij CompuMark, zei: “China, met haar aantrekkingskracht als de grootste enkelvoudige markt ter wereld en een bevolking met een groeiende koopkracht, is prominent aanwezig op de radar van internationale merkeigenaren. Maar onze exclusieve analyse door de data-analytics experts van CompuMark laat zien dat Chinese aanvragers van handelsmerken een significante impact hebben op de handelsregisters wereldwijd. Handelsregisters buiten China—met name die in de Verenigde Staten en Europa—zien dat Chinese aanvragers een veel grotere rol spelen in hun markten.”

Download het China Brands Go Global-rapport hier of haal een exemplaar bij de stand van CompuMark (101) bij de Jaarvergadering van de International Trademark Association, Washington State Convention Center, Seattle van 19 tot 23 mei, 2018.

OVER COMPUMARK

CompuMark is brancheleider in onderzoek naar handelsmerken en beschermingsoplossingen. Wij zorgen dat handelsmerk- en merkprofessionals wereldwijd sterke merken lanceren, uitbreiden en beschermen door middel van de meest hoogwaardige internationale content; analyse door experts; superieure screening, zoekopdrachten en controlemiddelen; en de best mogelijke dienstverlening. Essentiële producten zijn: SAEGIS Screeningsmiddelen Handelsmerken; TM go365 DIY Vrijgaveoplossing; Volledige zoekopdracht handelsmerken; Bewaken Handelsmerken; Zoekopdrachten auteursrechten en Op maat gemaakte oplossingen. Ga voor meer informatie naar www.compumark.com.

OVER CLARIVATE ANALYTICS

Clarivate Analytics is de wereldwijde leider in het leveren van vertrouwde inzichten en analytics voor het aandrijven van de innovatiesnelheid. Voortbouwend op een erfenis van meer dan anderhalve eeuw, hebben wij enkele van de meest vertrouwde merken op het gebied van innovatie gecreëerd, waaronder CompuMark, Web of Science, Cortellis, Derwent, MarkMonitor en Techstreet. Vandaag de dag is Clarivate Analytics een nieuw en onafhankelijk bedrijf op een sterke ondernemende missie om onze klanten te helpen om veel sneller te komen tot ingrijpende innovaties vanuit nieuwe ideeën. Ga voor meer informatie naar www.clarivate.com.

CONTACTEN MEDIA
Fiona Todd
Whiteoaks International
+44 (0)1252 727313
Email: fionat@whiteoaks.co.uk

BRON Clarivate

Gerelateerde links

http://www.thomsonreuters.com

Click here to read the full release with contact information on PR Newswire. Some releases are not in English.

To post and circulate your own press release on FIR and the eTN Network  please click here 

 


Comments are closed here.